Címke: bőr

Hajvédelem nyáron is! – 1. rész

Hajvédelem nyáron is!

Nyáron különösen nagy igénybevételnek van kitéve a hajunk. Dr. Révész Klaudia bőrgyógyász segítségével összefoglaltuk, milyen tényezők jelentik a legnagyobb veszélyt a hajunk épségére és szépségére

A fejünkön mintegy 100-150 ezer hajszál nő. Egy tüszőből általában három szál is ered. A hajunk állandóan nő: ezt a genetika és a hormonok szabályozzák. Hajszálaink 85 százaléka növekedési, igen kicsi hányada átmeneti, 15 százaléka pedig éppen nyugalmi fázisban van.

Izzadás

A faggyúmirigyek a szőrtüszők kivezető nyílása mellett helyezkednek el, s abba eresztik váladékukat. … Olvasd tovább »

4 hamis és 4 igaz szépségmítosz!

A legfurcsább babonákat és procedúrákat is végrehajtjuk, ha azt egy ismerősünk tanácsolja. Lássuk, mely őrült tippet fogadjuk meg, és melyiket ne próbáljuk ki!

Ha kitépem az ősz hajszálamat, kettő nő helyette

Ez hamis. Ha valaki elkezd őszülni, az ellen bizony csak hajfestékkel tehet. Ha valamilyen úton-módon megszabadul a fehér száltól, ebből még nem következik, hogy emiatt a többi hajszála is megőszül. Az őszülés egy természetes folyamat, amelyet sem gyorsítani, sem pedig lassítani nem lehet az ősz hajszálak eltüntetésévél.

A Olvasd tovább »

Szépség határok nélkül – 23 házi praktika!

A kozmetikai krémeket mi is előállíthatjuk, akár otthon is. Növények és konyhai eszközök segítségével lehetünk mindig frissek és kortalanok. Néhány ötlet, házi praktika hogy mások hogyan csinálják.

1. Házi praktika – Vérpezsdítő  francia módi
A párizsi nők, a só gyógyító erejében hisznek. Az otthoni sóradírt egy csésze tengeri sóból és ugyanennyi borsmenta teából állítják elő. A gyógypépet naponta egyszer használják. Alaposan átdörzsölik a leradírozni kívánt testfelületet, majd meleg zuhannyal öblítik le magukat. Ez a külföldi technika serkenti a vérkeringést és Olvasd tovább »

Magokkal a haj szépségéért

Néha a legkisebb dolgok a legnagyszerűbbek, és erre a legjobb példa a különféle növényi magok. Len, napraforgó, búza.

A magokban lévő összetevők nemcsak a belsőnket, de külsőnket is táplálják. Már megtudhattad, mire jó a lenmag, ha megeszed, de vajon tudod-e, hogyan foghatod a hajad és bőröd szépségének szolgálatába, akárcsak a többi magot?

Talán már mondani sem kell, hogy fogyaszd bátran ezeket a finomságokat, a bennük lévő vitaminok és ásványi anyagok mindig belülről is táplálják a bőröd és a hajad, tehát … Olvasd tovább »

TerméSzeszes ápolás – Házi praktikák alkohol-lal

termeszeszes-apolas-hazi-praktikak-alkohollal

Az alkohol, a szeszes ital remek hatással van ránk, a bódító befolyásolásán felül is. Pontosabban kívül. Kiváló házi praktika szépüléshez!

Miért legyen az alkohol a barátunk?

Az alkoholt meg lehet inni. Tudjuk, tapasztaltuk. Sok emberben viszont fel sem merül, hogy ennél jóval bölcsebb dolgokra használható még fel. Régi praktika a felszíni sérüléseket alkohollal leöntve fertőtleníteni, de ki gondolta volna, hogy házi praktika is és segítségével bársonyos bőrre tehetünk szert, vagy akár még ennél is többre?! Önmagában kiválóan alkalmazható a … Olvasd tovább »