Címke: Hajfestés

Hajvédelem nyáron is! – 2. rész

Hajvédelem nyáron is!

Ha nem olvastad az első részt, kattints ide…

Nyáron különösen nagy igénybevételnek van kitéve a hajunk. Dr. Révész Klaudia bőrgyógyász segítségével összefoglaltuk, milyen tényezők jelentik a legnagyobb veszélyt a hajunk épségére és szépségére

Száraz, töredezett haj

Mi okozza? A haj szárazzá válásának számos oka lehet. Egyesek genetikailag hajlamosak erre. Igen károsak az olyan mechanikai hatások, mint a forró levegővel való hajszárítás vagy a hajvasalás. Hajlamossá tehetik a hajat a szárazzá válásra az olyan kémiai beavatkozások, mint a festés vagy … Olvasd tovább »

A kismama is festhet hajat?

A kismama is festhet hajat?

A hajfestékekben levő anyagok felszívódnak a fejbőrön keresztül, ez a mennyiség azonban nem okoz problémát a magzatnak.

Tény és való, hogy a hajfestékekben levő anyagok felszívódnak a fejbőrön keresztül, ez a mennyiség azonban annyira kicsi, hogy nem okoz problémát. Tehát nem okoz problémát a magzatnak sem. Ha mégsem szeretnénk a hagyományos festéket választani, mi a megoldás?

A hajszínezőkben és festékekben levő anyagok valóban felszívódnak a fejbőrön át, és bekerülnek az anya véráramába, de nem károsítják a magzatot – ahogyan azok … Olvasd tovább »

Hajfestés miatti hajhullás

hajfestes-miatti-hajhullas

Azoknak, akik rendszeresen festik a hajukat, számolniuk kell ennek a káros hatásaival is. Biztos megéri festetni?

Az nem vitás, hogy a hajfestés számos pozitív hatással képes változásokat generálni, kezdve a külső megjelenéstől a kisugárzásig. Amellett, hogy minimális idő- és pénz befektetésével az egyik legegyszerűbben pörgethetjük fel stílusunkat, egyéniségünket. Persze a mérlegnek van egy másik oldala is, ezért érdemes elgondolkodni azon, hogy a festésnek milyen káros hatásai vannak ránk és a hajunkra nézve.

Festés és színezés

A kozmetikai részleg polcain sorakozó … Olvasd tovább »

A fiatalító hajszín titkai

A hajfestés eredménye években mérhető? A megfelelő hajszín kiválasztásán sokkal több múlik, mint gondolnánk.

A tükörbe nézve kezded észrevenni, hogy nyomot hagy rajtad az eltelt idő? Ha így van, akkor éppen itt az ideje, hogy fiatalosítsd a külsőt és ezzel együtt a kisugárzásodat is. Erre a legjobb megoldás bejelentkezni a fodrászodhoz, aki éveket fiatalíthat rajtad a hajszíned megváltoztatásával. Bezsebelve az elismeréseket, azon fogsz csak gondolkodni, miért vártál ezzel eddig.

Kívül belül fiatalon

Amikor egy nő a hajfestés mellett dönt, … Olvasd tovább »

Szépségápolás – A haj ápolása 5. rész

Hajfestés – folytatás

“A nők gyakran panaszkodnak, hogy eredetileg szőke, világos vagy sötét­vörös hajuk előttük ismeretlen okból feltűnően kezd barnulni”

“Ilyen esetben azt szokták javasolni, hogy mossák meg a fejüket hetenként kamilla főzetével és minden hatodik héten tegyenek a félliternyi kamilla-főzethez két evőkanállal 3%-os hydrogen-superoxydoldatot. Megjegyzendő, hogy legjobbnak találják az úgynevezett római kamillát, amilyet minden nagyobb gyógyfűkereskedésben lehet kapni.

Hiu anyák gyermekeik hajának szőkítését már kicsi korukban kezdik oly módon, hogy ecettel, citromlével vagy kamillateával mossák. Minthogy a gyermek haja … Olvasd tovább »