Címke: hajhullás

A hajhullás miértjei és mikéntjei

A hajhullás miértjei és mikéntjei

A hajhullás a szervezet belső miliőjének mutatója. Kopaszodhatunk életvitelünkből adódóan, de a genetika is befolyásolhatja hajunk állapotát.

Különböző anyagok hiánya idézheti elő a hajhullást, leggyakrabban a vashiány, illetve felszívódási zavar miatt kialakult vitaminhiány okozhatja. A vas biztosítja a haj oxigénellátását, ezért is jó mutatója a vashiánynak a hajhullás.

Gyakran tapasztalható hajvesztés olyanoknál, akik erősen fogyókúráznak, ebből kifolyólag kifogynak belőlük a vitaminok, ásványi anyagok.

Betegségek is kiválthatják a hajhullást, például hormonális és pajzsmirigy problémák, illetve bőrbetegségek (seborea, pikkelysömör).

A szépségipari termékek … Olvasd tovább »

Hajvédelem nyáron is! – 1. rész

Hajvédelem nyáron is!

Nyáron különösen nagy igénybevételnek van kitéve a hajunk. Dr. Révész Klaudia bőrgyógyász segítségével összefoglaltuk, milyen tényezők jelentik a legnagyobb veszélyt a hajunk épségére és szépségére

A fejünkön mintegy 100-150 ezer hajszál nő. Egy tüszőből általában három szál is ered. A hajunk állandóan nő: ezt a genetika és a hormonok szabályozzák. Hajszálaink 85 százaléka növekedési, igen kicsi hányada átmeneti, 15 százaléka pedig éppen nyugalmi fázisban van.

Izzadás

A faggyúmirigyek a szőrtüszők kivezető nyílása mellett helyezkednek el, s abba eresztik váladékukat. … Olvasd tovább »

Hajhullás az immunrendszer betegsége?

Hajhullás több formában is jelentkezhet. Immunológiai szempontból jelentősége a foltokban kialakuló hajhullásnak van, ez esetben komplex kivizsgálás szükséges a panaszokat okozó eltérések felderítésére.

A hajhullás típusai

Napi szinten bizonyos mennyiségű hajvesztést normálisnak tekintünk és az is természetes, hogy ősszel és tavasszal ez a folyamat intenzívebben jelentkezik. Probléma azonban, ha a hajszálak elvesztésének ütemével egyenes arányban nem nőnek újabb hajszálak, ilyenkor a haj megritkul.

A férfiakat és nőket is érintő folyamat jellemzően a fejtetőn jelentkezik először. A panaszok kivizsgálása ez esetben … Olvasd tovább »

Hogyan ápoljuk a göndör tincseket?

A göndör haj sem kezelhetetlen, de meg kell tanulni, milyen módszereket érdemes bevetni. Tehát miit is kell tenni a tökéletesen göndörödő tincsekért?

Irigykedve nézel meg minden göndör fürtöktől kunkorodó hajkoronát? A szép, ápolt és kezelhető tincsek valóban irigylésre méltóak. Most kiderül a titok, hogyan lehet megregulázni a göndör hajszálakat.

Mivel lehet ápolni?

A göndör és hullámos hajtípus igényli a természetes olajokat, mivel azok fokozzák a hajszálak nedvességtartalmát. A shea vaj, avokádó, jojoba, kókusztej, aloe vera, vagy a méz felhasználásából előállított … Olvasd tovább »

3 életszakasz, 3 hajminőség

A gyermekkor, a gyermekvállalás és a változókor minden nő életében fontos szerepet játszik. Nem is gondolnánk, hogy ezek a szakaszok hajunkra is milyen nagy hatással vannak.

Felnőtté válás

Életünk során három jelentősebb korral állunk szemben. Az első ilyen kor a felnőtté válás korszaka (12-18év), mikor a faggyú termelése és a verejtékmirigyek termelése erősödik. A haj ilyenkor erősödik meg igazán és nyeri el végleges formáját, de a fejbőr fokozott zsírosságától csapzott, tapadós hatású lesz hajunk.

Ebben az életkorban jobban oda kell Olvasd tovább »