Címke: Hajmosás

Hajvédelem nyáron is! – 2. rész

Hajvédelem nyáron is!

Ha nem olvastad az első részt, kattints ide…

Nyáron különösen nagy igénybevételnek van kitéve a hajunk. Dr. Révész Klaudia bőrgyógyász segítségével összefoglaltuk, milyen tényezők jelentik a legnagyobb veszélyt a hajunk épségére és szépségére

Száraz, töredezett haj

Mi okozza? A haj szárazzá válásának számos oka lehet. Egyesek genetikailag hajlamosak erre. Igen károsak az olyan mechanikai hatások, mint a forró levegővel való hajszárítás vagy a hajvasalás. Hajlamossá tehetik a hajat a szárazzá válásra az olyan kémiai beavatkozások, mint a festés vagy … Olvasd tovább »

Így moss hajat!

A világ egyik legegyszerűbb műveletének tűnhet a hajmosás, pedig ha nem figyelsz oda, akár kárt is tehetsz a hajadban! Csokorba gyűjtöttük, hogy mire kell figyelned!

A fontos tudnivalók közé tartozik például a hajmosás időtartama: nem helyes, ha csak néhány percet szánsz erre a műveletre, a fejbőrt minden alkalommal alaposan át kellene masszírozni, hogy az apró pórusok közül távozhassanak a szennyeződések, és hogy felpezsdüljön a fejbőr vérkeringése!

Gondolj csak bele, milyen jó érzés, amikor a fodrászatban szakavatott kezek mossák a … Olvasd tovább »

Szépségápolás – A haj ápolása 2/2. rész

Hajmosás

“A hajápolásnak legelső kelléke a tisztaság.” Szinte meglepő, hogy egyébként a tisztaságtól ragyogó nők is néha mennyire idegenkednek a hajmosástól, holott normális viszonyok között éppen a fejbőr tisztasága az, amely legjobb védelmet nyújt a hajhullás ellen.

Leginkább attól félnek, hogy a hajmosástól meghűlnek. Ez téves felfogás, mert a meghűlés maga nem okoz semmiféle betegséget, hanem legfeljebb alkalmi okául szolgálhat valamely úgynevezett meghűléses betegség keletkezésének. De ezt is el lehet kerülni, ha a hajmosást vagy fürdés közben a fürdőkádban, vagy … Olvasd tovább »

A hajápolás

fodraszat-hajapolas-egeszseges-haj

A hajápolás nem ér véget a rendszeres hajmosással, ügyelni kell rá, hogy a hajtípusnak megfelelő sampont, balzsamot, ápoló- és formázószereket használjuk. A táplálkozás is nagyban befolyásolja a haj minőségét, érdemes gondoskodni az optimális ásványi anyag- és vitaminbevitelről.

Mindannyiunk természetes igénye, hogy a lehető legjobb arcát mutassa, ráadásul társadalmunk is első pillantásra ítél: sokkal szimpatikusabb az az ember, aki jól ápolt. Ehhez nagyban hozzájárul a haj állapota, és nem csupán a szép frizura, de a hajszálak egészsége is. A száraz, töredezett, … Olvasd tovább »