Nem csak a hajakhoz kell értenie a gyermekfodrász-nak

gyermek-fordraszat-gyermekfodrasz

Fodrászhoz nem csak a felnőtt nők és a férfiak, hanem gyerekek is járnak, hiszen az ő hajuk is folyamatosan nő, valamint igénybe veszik a külső hatások, így ugyanúgy ápolni kell, mint a felnőttek haját.

Mivel a gyerekek nem éppen arról híresek, hogy szívesen egy helyben maradnak, amíg a szüleik megfésülik őket, vagy bármilyen módon megpróbálják rendbe tenni a külsejüket, nagy szükség van gyermekfodrászokra, akik kifejezetten arra specializálódtak, hogy az izgága, egy helyben nehezen maradó gyermekek haját tartsák karban.

Milyen a jó gyermekfodrász?

Egy gyermekfodrász dolga azért nem könnyű, mert neki nem csak a hajakkal kell foglalkoznia, hiszen vendégei gyakran nem kifejezetten együttműködők.

  • Ért a gyerekekhez. Természetesen ez a legfontosabb követelmény egy gyermekfodrásszal kapcsolatban, hiszen a gyerekekkel nem olyan egyszerű, mint a felnőttekkel. Rá kell tudnia venni a gyerekeket, hogy maradjanak nyugton a szépítkezés erejéig, ez pedig nem könnyű feladat – minél kisebb a gyerek, annál nehezebb.
  • Tisztában van a gyerekek hajának igényeivel. A gyerekek haja nem ugyanazt igényli, mint a felnőtteké, másfajta ápolásra van szüksége, amit egy gyermekfodrásznak jól kell tudnia.
  • Meghallgatja a gyerekeket is. Természetesen alapvetően a szülők utasításait kell követni, de könnyebben kicsikarható az együttműködés a gyerekekből, ha a fodrász meghallgatja, mit is szeretnének, hogyan éreznék szépnek magukat – így hamarabb fogják megengedni, hogy munkához lásson.

Egy helyen az egész család

Hiába vannak kifejezetten gyerekekkel foglalkozó fodrászatok, nyilvánvalóan az a legkényelmesebb, ha az egész család egy helyen tudhatja le a szépítkezést.

Nálunk ez lehetséges, családbarát fodrászatunkban ugyanis szívesen látjuk a legkisebbek mellett az apukákat, anyukákat, de akár a nagyszülőket is, így a fodrászat is egy közös program lehet.

Gyermekbarát környezet, szakmai szempontból profi hozzáállás – minden, ami egy fodrászattól elvárható, egy helyen!

Hajnalka

Időpont foglalás 06-30 916-5362