Száraz a hajad? Oldd meg banánnal, olajjal!

Bár manapság számos termék létezik, amely száraz tincsekre megoldást kínál, a házi praktikák hajra is bevethetők!

Valljuk be, a nem túl fényes, elvékonyodott, látványosan száraz tincsek nem nyújtanak szép látványt. A szépség része a lágy, csillogó haj is – és kellemetlen, ha az ember lánya lassan, de biztosan kezdeni sem tud semmit vele, mert csinálhat bármilyen frizurát, a száraz tincseket nehéz elrejteni.

Noha igen sok termék közül választhatunk az üzletekben, amelyek a száraz haj kezelésére alkalmasak, olykor egy-egy szelíd gyógymód, házi praktika is remek gyógyírt jelenthet. Lássuk, melyek ezek.

1. Házi praktika – Banán és avokádó

banán nemcsak finom, számos, egészségre előnyös hatása van – avokádóval keverve pedig a hajunkat is szebbé teszi! Remek kondicionálót készíthetünk belőlük. Szükségünk van hozzá egy érett banánra és ugyancsak érett avokádóra, egy evőkanálnyira az egészségboltokban kapható búzacsíra olajból – lehet olíva olaj is -, valamint néhány csepp esszenciális olajra, mint például levendula, rózsa, édes narancs vagy jázmin.

ha-szaraz-a-hajad-old-meg-banannal-olajjal-banan

A banán nemcsak finom, számos, egészségre előnyös hatása van

Az összetevőket egy tálban keverjük össze, legjobban turmixgéppel lehet összemixelni őket.Mossunk hajat samponnal, majd vizesen fésüljük ki és töröljük meg törölközővel.

Ezután vigyük fel rá a keveréket: tehetjük az egész hajra, a fejbőrre is, de csak a hajvégekre is kenhetünk. Tekerjük fel a hajat egy rosszabb törölközővel, vagy fedjük be fürdősapkával. Minimum 15 percig tartsuk a hajunkon a keveréket, majd mossuk ki.

2. Házi praktika – Juharos hajápolás

A szépség őre a juhar is. Száraz hajra készítsünk juharszirupból pakolást, természetes gyógyíra tincsekre, egy héten egyszer érdemes használni. Juharszirupra, zsírra, mézre van szükségünk hozzá, egy ritkásabb fogú fésűre és zuhanyzósapkára vagy valamilyen rossz törölközőre, amellyel majd becsavarhatjuk a hajat.

Három evőkanál juharszirupot és két evőkanál zsírt keverjünk össze ugyancsak egy kanál mézzel egy tálban. 15 percig mikrózzuk, vagy amíg úgy nem látjuk, hogy a massza megfelelően összeállt, összeolvadt. Hűljön ki annyira, hogy ne süsse a fejbőrt.

Vigyük fel a hajra, és fésüljük bele. Majd fedjük be a hajat zuhanyzósapkával vagy egyébbel, ami alkalmas a pakolás védelmére. 20 percet hagyjuk állni a keveréket a hajon, majd öblítsük ki és samponnal mossunk hajat.

ha-szaraz-a-hajad-old-meg-banannal-olajjal-hajzuhatag

A szépség része a lágy, csillogó haj is

3. Házi praktika – Napraforgós pakolás

A napraforgóolaj is kiváló szelíd gyógymód a haj szépségéért! Természetes hidratáló, amely 45 perc alatt készíthető el. Napraforgó olajra van csak szükségünk a pakoláshoz, egy jó fésűre és egy meleg, nedves törölközőre. Nedvesítsük be a hajat, használjuk fel a dobozos olaj egynegyedét,de ha kevesebbet szeretnénk rakni a hajra, az is elegendő lehet.

Masszírozzuk a fejbőrbe, és a hajvégekre is kenjünk belőle. Csavarjuk a hajat nedves törölközőbe egy óra hosszára, majd öblítsük ki és samponnal is mossunk hajat.

Forrás: Adrina
Eredeti cikk: http://napidoktor.hu/cikk/211.13745/Szaraz-a-hajad-Oldd-meg-banannal-olajjal

Hajnalka

Időpont foglalás 06-30 916-5362