Általános hajápolás

Fodrász szalon. Hajvágás. Budapest XIII. kerület. Madarász Viktor utca 27. Bejelentkezés telefonon a 06 30 916 5362 számon.

Hajvédelem nyáron is! – 2. rész

Hajvédelem nyáron is!

Ha nem olvastad az első részt, kattints ide…

Nyáron különösen nagy igénybevételnek van kitéve a hajunk. Dr. Révész Klaudia bőrgyógyász segítségével összefoglaltuk, milyen tényezők jelentik a legnagyobb veszélyt a hajunk épségére és szépségére

Száraz, töredezett haj

Mi okozza? A haj szárazzá válásának számos oka lehet. Egyesek genetikailag hajlamosak erre. Igen károsak az olyan mechanikai hatások, mint a forró levegővel való hajszárítás vagy a hajvasalás. Hajlamossá tehetik a hajat a szárazzá válásra az olyan kémiai beavatkozások, mint a festés vagy … Olvasd tovább »

A hajhullás miértjei és mikéntjei

A hajhullás miértjei és mikéntjei

A hajhullás a szervezet belső miliőjének mutatója. Kopaszodhatunk életvitelünkből adódóan, de a genetika is befolyásolhatja hajunk állapotát.

Különböző anyagok hiánya idézheti elő a hajhullást, leggyakrabban a vashiány, illetve felszívódási zavar miatt kialakult vitaminhiány okozhatja. A vas biztosítja a haj oxigénellátását, ezért is jó mutatója a vashiánynak a hajhullás.

Gyakran tapasztalható hajvesztés olyanoknál, akik erősen fogyókúráznak, ebből kifolyólag kifogynak belőlük a vitaminok, ásványi anyagok.

Betegségek is kiválthatják a hajhullást, például hormonális és pajzsmirigy problémák, illetve bőrbetegségek (seborea, pikkelysömör).

A szépségipari termékek … Olvasd tovább »

Hajvédelem nyáron is! – 1. rész

Hajvédelem nyáron is!

Nyáron különösen nagy igénybevételnek van kitéve a hajunk. Dr. Révész Klaudia bőrgyógyász segítségével összefoglaltuk, milyen tényezők jelentik a legnagyobb veszélyt a hajunk épségére és szépségére

A fejünkön mintegy 100-150 ezer hajszál nő. Egy tüszőből általában három szál is ered. A hajunk állandóan nő: ezt a genetika és a hormonok szabályozzák. Hajszálaink 85 százaléka növekedési, igen kicsi hányada átmeneti, 15 százaléka pedig éppen nyugalmi fázisban van.

Izzadás

A faggyúmirigyek a szőrtüszők kivezető nyílása mellett helyezkednek el, s abba eresztik váladékukat. … Olvasd tovább »

A hajápolás rejtelmei

A századforduló környékén a nők úgy szárították a hajukat, hogy egy tömlőt erősítettek a porszívó kifúvó nyílásához – már persze ott, ahol egyáltalán hallottak erről a hasznos masináról – emlékeztet a régmúltra egy Magyarországra készülődő kozmetikai vállalkozás.

Az első elektromos hajszárítót végül Alexandre F. Godefoy alkotta meg 1890-ben. Később ő dolgozta ki a háztartásban használatos kézi hajszárító prototípusát is, 1920 táján.

Az angol shampoo szó – és a magyar sampon is – a szanszkrit-hindi champa szóból származik, amely a Michelia … Olvasd tovább »

Hajápolási tippek kamaszoknak

hajapolasi-tippek-kamaszoknak

Tippek, amik segítenek a tiniknek, hogy elégedettek legyenek tincseikkel

Rövid vagy hosszú. Egyenes, vagy göndör. Zsíros, vagy szára. A fazontól és a színtől függetlenül minden tiniben felmerülnek kérdések a hajápolással kapcsolatban. Milyen sampont válasszak? Hányszor mossak hajat? Árt, ha túl sokat fésülöm? Ezekhez hasonló kérdések tömkelegét lehetne felsorolni. A következőkben néhány jó tanácsot adunk, amitől minden haj egészséges és fényesen ragyogó lesz.

Tippek a zsíros haj kezelésére

A zsírosodás valójában a fejbőrben lévő faggyúmirigyek túltermelődése és az olajos, vagy … Olvasd tovább »