Férfi hajápolás

Férfi fodrászat, Budapest XIII. kerület. Madarász Viktor utca 27. Bejelentkezés telefonon a 06 30 916 5362 számon.

Hajhullás az immunrendszer betegsége?

Hajhullás több formában is jelentkezhet. Immunológiai szempontból jelentősége a foltokban kialakuló hajhullásnak van, ez esetben komplex kivizsgálás szükséges a panaszokat okozó eltérések felderítésére.

A hajhullás típusai

Napi szinten bizonyos mennyiségű hajvesztést normálisnak tekintünk és az is természetes, hogy ősszel és tavasszal ez a folyamat intenzívebben jelentkezik. Probléma azonban, ha a hajszálak elvesztésének ütemével egyenes arányban nem nőnek újabb hajszálak, ilyenkor a haj megritkul.

A férfiakat és nőket is érintő folyamat jellemzően a fejtetőn jelentkezik először. A panaszok kivizsgálása ez esetben … Olvasd tovább »

Legyen szép a hajad télen is!

A zord téli idő, borzasztóan károsítja és roncsolja a haj szerkezetét. Ezzel az otthon is elkészíthető hajkondicionálóval, télen is egészségesen tarthatod a hajad!

A hőmérséklet ingadozás, meleg szoba, fagyos kinti időjárás mind-mind megviselik a hajadat, így fakónak, száraznak, töredezettnek tűnhet. Az alábbi kondicionálóval visszaállíthatod hajad egészségét, s még csak drága szerekre sem költened!

Hozzávalók
2 gramm aloe-vera gél ½ teáskanál olaj (lehetőleg avokádó vagy jojoba) 2 decialma ecet 1 gramm tejpor

Egy edényben keverd össze az összes hozzávalót. Vizes … Olvasd tovább »

Mit árul el hajunk az egészségünkről?

Vagy inkább az egészség hiányáról? Egy egészséges hajat nem nehéz felismerni: fényesen csillog, dús hatású, nincs rajta látható sérülés. De mi az oka annak, ha a mi hajunk nem ilyen?

Sajnos, az egészséges haj nem mindenkinek adatik meg – de tenni lehet érte, hogy egészségesebb legyen! Egyes esetekben a haj állapota, kinézete egészségügyi problémák előrejelzője lehet – kivéve, ha nem arról árulkodik, hogy túlságosan sokat gyötörjük a hajszárítóval! Lássuk, milyen problémák adódhatnak – mit árul el a haj állapota egészségünkről?Olvasd tovább »

Miért is vagyunk korpásak?

Sokat hallunk mindennapjainkban a korpáról, számos korpa-ellenes termékkel találkozhatunk. De tudjuk vajon, hogyan keletkezik a korpa és miért?

A legtöbb ember számára elrettentő már maga a szó is: korpásodás. Úgy érzik, nagyon kellemetlenül éreznék magukat, ha az ő hajuk is korpás lenne. Nem jelent ugyan egészségügyi kockázatot, de nem is túl szép látvány a gallérunkon, vállunkon megtapadó korpa.

száraz, fehér pelyhek szégyenkezésre adnak okot, a viszketés pedig felettébb kellemetlen, és ez valóban okozhat további problémákat. A korpásodásnak semmi … Olvasd tovább »

5 hajerősítő vitamin a dús frizuráért

Mindegy milyen hosszú, divatos, vagy klasszikus a frizurád, csakis akkor mutat jól, ha egészséges, és dús megjelenése van. Az őszi- téli hónapok megviselik szervezetünket, és ez persze hajunkon is meglátszik.

Ha változtatni szeretnél ezen, nincs szükséged másra, mint néhány létfontosságú vitaminra, melyek az egészséges haj építőanyagai.

1. Antioxidáns energia – C-vitamin

Igazi univerzális erőforrás ez hajszálaink számára, segítségével a vas könnyebben jut el a hajhagymákhoz. Emellett erősíti a haj sejtjeit, és antioxidánsként növeli az ellenálló képességét. A C-vitamint természetes formában … Olvasd tovább »