Gyermek hajápolas

Gyermek fodrászat, Budapest XIII. kerület. Madarász Viktor utca 27. Bejelentkezés telefonon a 06 30 916 5362 számon.

Frizurát a babának

Előbb vagy utóbb, de minden kisgyerek életében eljön a pillanat, amikor először kell levágni a haját.

Mikor van szükség az első hajvágásra és hogyan oldjuk meg könnyek nélkül egészen kicsi korban? Összegyűjtöttük a baba hajvágásával kapcsolatos tudnivalókat.

Baba hajvágás

A kisgyerekek számára az első hajvágás egy fodrászszalonban rémálom lehet, ezért célszerű az első próbálkozást otthon vagy más ismert, a gyerek által biztonságosnak érzett környezetben megejteni. A gyerekek általában nem szeretik, ha levágják a hajukat, de az alábbi tanácsok segítségével … Olvasd tovább »

Miért is vagyunk korpásak?

Sokat hallunk mindennapjainkban a korpáról, számos korpa-ellenes termékkel találkozhatunk. De tudjuk vajon, hogyan keletkezik a korpa és miért?

A legtöbb ember számára elrettentő már maga a szó is: korpásodás. Úgy érzik, nagyon kellemetlenül éreznék magukat, ha az ő hajuk is korpás lenne. Nem jelent ugyan egészségügyi kockázatot, de nem is túl szép látvány a gallérunkon, vállunkon megtapadó korpa.

száraz, fehér pelyhek szégyenkezésre adnak okot, a viszketés pedig felettébb kellemetlen, és ez valóban okozhat további problémákat. A korpásodásnak semmi … Olvasd tovább »

5 hajerősítő vitamin a dús frizuráért

Mindegy milyen hosszú, divatos, vagy klasszikus a frizurád, csakis akkor mutat jól, ha egészséges, és dús megjelenése van. Az őszi- téli hónapok megviselik szervezetünket, és ez persze hajunkon is meglátszik.

Ha változtatni szeretnél ezen, nincs szükséged másra, mint néhány létfontosságú vitaminra, melyek az egészséges haj építőanyagai.

1. Antioxidáns energia – C-vitamin

Igazi univerzális erőforrás ez hajszálaink számára, segítségével a vas könnyebben jut el a hajhagymákhoz. Emellett erősíti a haj sejtjeit, és antioxidánsként növeli az ellenálló képességét. A C-vitamint természetes formában … Olvasd tovább »

Milyen a jó sampon?

Hogyan válasszunk megfelelő hajápolót? Vajon a flakonok feliratán kívül másban is különböznek a samponok? Miért nem mindegy, hogy melyik terméket vesszük meg?

Csak idő és pénzpazarlás lenne, hogy a kozmetikai sorok választékait vizsgálva próbáljuk kiválasztani hajunknak a legmegfelelőbb sampont? Sokszor feltett kérdés, amire számtalan válasz érkezett már, de bizonyos szempontokat valóban ajánlott figyelembe venni, amikor sampont akarunk vásárolni.

Nevek helyett összetevők!

Ha biztosra szeretnénk menni, válasszunk olyan sampont, ahol az összetevők is igazolják a termék nevét és várható tulajdonságaitOlvasd tovább »

Így moss hajat!

A világ egyik legegyszerűbb műveletének tűnhet a hajmosás, pedig ha nem figyelsz oda, akár kárt is tehetsz a hajadban! Csokorba gyűjtöttük, hogy mire kell figyelned!

A fontos tudnivalók közé tartozik például a hajmosás időtartama: nem helyes, ha csak néhány percet szánsz erre a műveletre, a fejbőrt minden alkalommal alaposan át kellene masszírozni, hogy az apró pórusok közül távozhassanak a szennyeződések, és hogy felpezsdüljön a fejbőr vérkeringése!

Gondolj csak bele, milyen jó érzés, amikor a fodrászatban szakavatott kezek mossák a … Olvasd tovább »