Női hajápolas

Női fodrászat, Budapest XIII. kerület. Madarász Viktor utca 27. Bejelentkezés telefonon a 06 30 916 5362 számon.

Hajvédelem nyáron is! – 2. rész

Hajvédelem nyáron is!

Ha nem olvastad az első részt, kattints ide…

Nyáron különösen nagy igénybevételnek van kitéve a hajunk. Dr. Révész Klaudia bőrgyógyász segítségével összefoglaltuk, milyen tényezők jelentik a legnagyobb veszélyt a hajunk épségére és szépségére

Száraz, töredezett haj

Mi okozza? A haj szárazzá válásának számos oka lehet. Egyesek genetikailag hajlamosak erre. Igen károsak az olyan mechanikai hatások, mint a forró levegővel való hajszárítás vagy a hajvasalás. Hajlamossá tehetik a hajat a szárazzá válásra az olyan kémiai beavatkozások, mint a festés vagy … Olvasd tovább »

A kismama is festhet hajat?

A kismama is festhet hajat?

A hajfestékekben levő anyagok felszívódnak a fejbőrön keresztül, ez a mennyiség azonban nem okoz problémát a magzatnak.

Tény és való, hogy a hajfestékekben levő anyagok felszívódnak a fejbőrön keresztül, ez a mennyiség azonban annyira kicsi, hogy nem okoz problémát. Tehát nem okoz problémát a magzatnak sem. Ha mégsem szeretnénk a hagyományos festéket választani, mi a megoldás?

A hajszínezőkben és festékekben levő anyagok valóban felszívódnak a fejbőrön át, és bekerülnek az anya véráramába, de nem károsítják a magzatot – ahogyan azok … Olvasd tovább »

Hajhullás az immunrendszer betegsége?

Hajhullás több formában is jelentkezhet. Immunológiai szempontból jelentősége a foltokban kialakuló hajhullásnak van, ez esetben komplex kivizsgálás szükséges a panaszokat okozó eltérések felderítésére.

A hajhullás típusai

Napi szinten bizonyos mennyiségű hajvesztést normálisnak tekintünk és az is természetes, hogy ősszel és tavasszal ez a folyamat intenzívebben jelentkezik. Probléma azonban, ha a hajszálak elvesztésének ütemével egyenes arányban nem nőnek újabb hajszálak, ilyenkor a haj megritkul.

A férfiakat és nőket is érintő folyamat jellemzően a fejtetőn jelentkezik először. A panaszok kivizsgálása ez esetben … Olvasd tovább »

5 tipp a tavaszi hajápoláshoz

5-tipp-a-tavaszi-hajapolashoz

Egyre többet süt a nap, hosszabbak a napok, a tavasz szerencsére elkerülhetetlenül közeleg. A jó idő beköszöntével nem csak a ruhatáradnak kell megújulnia, de ilyenkor a hajad is epekedik egy kis felfrissülésre.

1. Kezd a végén!

A téli hideg, száraz levegő nem tesz túl jót a hajnak. Ennek nyoma legelőször a hajvégeken látszik. Ha a hajad végei töredezettek vagy szálkásak, sajnos attól meg kell szabadulni, mert ha nem teszed, a sérülések egyre feljebb kúsznak a hajadon. Ezért javaslom, … Olvasd tovább »

Frizura tippek esős napokra

Te is olyan frizuráról álmodozol, ami ellenáll a szélviharnak, az esőnek, és a párának? A most következő frizura tippjeink segítenek, hogy hajkoronád független legyen az anyatermészet szeszélyeitől!

Rendezetlen fürtök

Az őszi időszak beköszöntével érdemes olyan hajápolótermékekre váltanod, melyek anti-frizz tulajdonsággal vannak ellátva. Ez megvédi frizurádat a nedvességtől, egyenes sima és könnyen kezelhető hajat eredményez. Használhatsz hajolajakat is, ezekből azonban csak keveset, mert könnyen zsírosodást okoz! Ha tudod, hogy másnap eső lesz, már előző este mosd meg a hajad!

Ha … Olvasd tovább »