Fodrászat

fodrászat (főnév) – Meghatározás: olyan üzlet, ahol megmossák, levágják, festik, formázzák az emberek haját, illetve, szakma, ahol ezt professzionálisan tanulják vagy gyakorolják.
Példák: Egy kicsike fodrászatban dolgozott. A fodrászat berkeiben újra teret hódit a tépett frizura.

Ajándék az aprócska vendégeimnek!

Kedves Aprócska Vendégeim!!!

Immár hagyománnyá vált nálam az, hogy szeretett kis vendégeimet megajándékozom…

Kisfiúk, kislányok…akik decemberbe jöttök hozzám szépülni, valami szép ajándékkal leplek meg benneteket!! 

Szeretem látni az örömöt szemetekben…  Különben is…annyira ügyesek, okosak, együtt működőek vagytok. 

Ami jár az jár!!! Punk-tum Olvasd tovább »

Hajápolási tippek kamaszoknak

hajapolasi-tippek-kamaszoknak

Tippek, amik segítenek a tiniknek, hogy elégedettek legyenek tincseikkel

Rövid vagy hosszú. Egyenes, vagy göndör. Zsíros, vagy szára. A fazontól és a színtől függetlenül minden tiniben felmerülnek kérdések a hajápolással kapcsolatban. Milyen sampont válasszak? Hányszor mossak hajat? Árt, ha túl sokat fésülöm? Ezekhez hasonló kérdések tömkelegét lehetne felsorolni. A következőkben néhány jó tanácsot adunk, amitől minden haj egészséges és fényesen ragyogó lesz.

Tippek a zsíros haj kezelésére

A zsírosodás valójában a fejbőrben lévő faggyúmirigyek túltermelődése és az olajos, vagy … Olvasd tovább »

Felejtsd el a nagyi frizurát! Csinos, rövid hajra fel!

A hagyományosan elterjedt nézet szerint, 50-en túl a jól beállított, középhosszú frizura mindenki számára megfelel. Pedig ez nem így van.

A legszexisebb hajhosszúság lehet hosszabb- vagy rövidebb, mint gondolnád. Arcformádtól és egyéniségedtől egyaránt függ.

A rövid haj akkor áll jól, ha..

A rövid haj azoknak áll jól, akiknek nagyon finom arcvonásaik vannak, vagy éppen nagyon széles vonásaik, elég erős álluk, szép formájú fejük és elegánsan ívelő nyakuk van. Ha az állad alsó pontja több, mint 6-7 centire van a fülcimpád … Olvasd tovább »

Szépségápolás – A haj ápolása 4. rész

Hajfestés

“Tévedés volna azt hinni, hogy a hajfestést csak a modern kultúrember találta ki. Ismerték már évezredek előtt is”

“Az egyiptomi ókori sírokban talált arcképek, kozmetikai célokra szolgáló tárgyak és eszközök mind azt bizonyítják, hogy a hajviselet tekintetében az egyiptomi nők éppen ugy hódoltak a divat változatos szeszélyeinek, mint a mai kor leányai, nemcsak, hogy bekenték a hajukat illatos olajjal, hanem még meg is festették.

Az 1874-ik évben Luxorban felfedezett, körülbelül 3500 éves Ebers-féle papyrus egészen kimerítően és részletesen foglalkozik

Olvasd tovább »

Nyári szépségápolási tanácsok

fodraszat-nyari-szepsegapolasi-tanacsok

A nyári napfény jó hatással van kedvünkre, de igencsak sok gondot okozhat a szemnek, a bőrnek és a hajnak.

A legfontosabb alapszabály: fényvédelem

A nyári napfény jó hatással van kedvünkre, de igencsak ártalmas lehet a szemnek és a bőrnek. Mindig használjunk fényvédőt, már kaphatóak olyan kozmetikai készítmények, például alapozók, hidratáló krémek, amik fényvédőt is tartalmaznak. Egyes bőrbetegségek javulnak napfény hatására, például a pikkelysömör az esetek nagy részében, de ritkábban a fény ronthatja a tüneteket, sőt a napégés fellobbanthatja, provokálhatja a … Olvasd tovább »